8 Şubat 2008 Cuma

Bu diyet, başka diyet

Birbirini ardına türeyen diyetlerle, birçok kadın hamburgerin, tatlının tadını unuttu. Amerikalı uzmanlarca yapılan araştırmalar sonucu geliştirilen diyeti uygulayarak, her tür gıdayı bir arada tüketip, sağlıklı kilo verebilirsiniz.

PAZARTESİ
Kahvaltı: Bir bardak elma ya da portakal suyu, kaymaksız süt, kepek ekmeğinden yapılmış bir tost ya da tost yerine iki dilim siyah ekmek.

Öğlen: Tavuklu ya da peynirli salata, siyah ekmek ya da çavdar ekmeği.

Akşam: 2 büyük yeşil biber, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım yemek kaşığı köri sosu, bir adet orta boy soğan, az miktarda sarmısak, 2 küçük mantar, 1 çay kaşığı domates püresi. Biberleri yıkayın, uçlarını kesin ve içlerini çıkarın. Zeytinyağını bir kapta kızdırın, soğanı, sarmısağı, köri sosunu ve mantarı içine atın. 3 dakika kadar pişirin. Daha sonra domates püresini ekleyin. Ve tüm pişirdiklerinizi, içini oyduğunuz biberlerin içine doldurun ve 180 derecede bir saat pişirin.

SALI
Kahvaltı: Meyveli yoğurt. 150-200 gram yoğurdun içine yulaf koyun, karıştırın. Yanında inek ya da keçi sütü içebilirsiniz.

Öğlen: Fırınlamış patates ve barbunya.

Akşam: Karpuz, fasulyeli hindi.

Zeytinyağı ile hindiyi, sarmısak ve fasulyeyle pişirin. İsteğe göre içine zencefil, havuç koyabilirsiniz. Ağız tadınız için yemeğe bir yemek kaşığı beyaz şarap eklemenizde hiçbir sakınca yok.

ÇARŞAMBA
Kahvaltı: Kaymaksız süt ve müsli. Soya sütü, yanında da ballı siyah ekmek

Öğlen: Sardalya, çavdar ekmeği, elma.

Akşam: Patates, zeytinyağı, 4 küçük mantar.

Patatesleri haşlayın. Ayrı bir tencerede mantar ve soğanı kavurun, daha sonra, küçük küçük doğranmış patatesleri ekleyin. Beraber karıştırın.

Not: Yanında yoğurtlu veya limonlu ıspanak yemeği yiyebilirsiniz.

PERŞEMBE
Kahvaltı: Haşlanmış yumurta ve bir dilim kızarmış ekmek

Öğlen: Avokado, yeşil salata, bir miktar üzüm

Akşam: Taze sebze (brokoli, taze fasulye veya havuç), ızgara ciğer.

CUMA
Kahvaltı: Muz, bal ve yoğurdun içine kepekli yulaf koyun ve karıştırın. Kulağa hoş gelmese de tadı güzel oluyor. 1 çay kaşığı balı dilimlenmiş muz ile karıştırarak da yiyebilirsiniz.

Öğlen: Siyah ekmek, domates, ton balığı ya da sebze çorbası ile siyah ekmek.

Akşam: Izgara et, yanında mevsim sebzeleriyle yapılmış salata.

CUMARTESi
Kahvaltı: Meyveli yoğurt; istediğiniz meyveyi yoğurtla karıştırıp yiyebilirsiniz.

Öğlen: 2 orta boy patatesi doğrayarak, zeytinyağı ile kızartın. Daha sonra, dilediğiniz miktarda yağsız bir salatayı, pişirdiğiniz patates ve siyah ekmek eşliğinde yiyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Akşam: Izgara veya haşlanmış et yanında, zeytinyağlı fasulye, barbunya ya da bezelye yiyebilirsiniz. Ama eğer istemiyorsanız, mevsim sebzeleriyle yapılmış, içine bolca domates ve salatalık olan büyük tabak bir salatayı tercih edebilirsiniz.

PAZAR
Kahvaltı: Üzüm ya da elma suyu, mantarlı domatesli yumurta veya sucuk ve kızarmış ekmek

Öğlen: Kızarmış ya da haşlanmış tavuk ve kepek ekmeği (tabii az miktarda)

Akşam: İki parça kepek ekmeğinin üzerine zeytin ezmesi sürün, onun üzerine de dilimlenmiş domatesleri ekleyin. Dilerseniz ağız tadınız için fesleğen de ekleyebilirsiniz. Daha sonra, tatlı niyetine, karpuz ve kavunun bir zararı olmaz!

0 yorum: