8 Şubat 2008 Cuma

Bir çift güzel ayak

Zarif bir açık ayakkabı içinde, güzel ayaklara sahip bir kadın gördüğümüz zaman özeniyor, hiçbir zaman onunkiler gibi ayaklara sahip olamayacağımızı düşünüyoruz. Oysa düzenli bir bakımla biz de ayaklarımızı kusursuzlaştırabiliriz.

Yaz aylarında kadınların en çok dikkat etmesi gereken bölgelerin başında ayaklar gelir. Çünkü özellikle son yıllarda moda olan açık ayakkabılardan gün ışığına kavuşan ayaklar, hiç dikkat çekmedikleri kadar dikkat çeker hale geldiler. Pedikürü muntazaman yapılmış, topukları törpülenmiş, tırnakları fazla iddialı olmayan bir renk oje ile ojelenmiş, kremleniş en çirkin ayak bile temizliği ve bakımı sayesinde insana güzel görünebilir.

Güzel ayaklı bir kadın düşünün: Ne giyse yakışıyor; topuklu, topuksuz, kalın bantlı, ince bantlı, parlak, mat, renkli, siyah… Ayakları çok güzel olmamasına rağmen sanki dünyadaki en güzel ayak gibi duruyor. Nedeni sorluduğunda yanıtı çok basit; düzenli bir bakım!

Güzel ayak diye bir şey yok. Önemli olan ayağın bakımlı olması; En güzel ayak bile, bakımsızlıktan çirkinleşebilir. Kadınlar ‘ayaklarım çirkin’ diye bir şey yapmadan oturacaklarına kendileri de bi şeyler yapabilirler. Mesela ayak üzerinde var olan tüyleri alabilir, tırnak boyunu orantılı tutabilir, ayaklarını sürekli törpüleyebilirler. Ayrıca masaj… Nasıl sırtımızın masaja ihtiyacı oluyorsa, ayaklarımızın da var ve bu ihmal edilmemeli.

Kişiye özel bakım
Artık siz telefonla konuşurken, TV seyrederken ayağınıza pedikür yapılabiliyor. Bu sayede ayaklarınıza bakım yaptırmak vaktinizi almıyor. Salonlarda sıra beklemiyorsunuz, herkesin kullandığı malzemeleri kullanmak zorunda kalmıyorsunuz. Üstelik bir kuaförde ve ayak bakım merkezinde yaptırdığınız bakımdan ücret açısından pek büyük bir parkı da yok bu özel bakımın.

Bazıları bakımlıdır!
Bazı kadınlar nasıl ayakkabı tercih edeceklerini iyi biliyorlar, o veya bu nedenle pediküre gidemeseler bile kendileri yapıyorlar, pedikür yapamadıkları zaman da en azından bir oje sürüyorlar, krem kullanıyorlar, masaj yapıyorlar, çok sıcak günlerde kapalı ayakkabı giyip ayaklarını yıpratmıyorlar. Kısacası, ayaklarına bakan kadınlar, her erkeğin kalbine yaya gidildiğini biliyorlar.

Ayaklar ihmale gelmez…

Siz de dikkat edin. Klişeleri küçümsememek lazım; ne derler bilirsiniz: Dost başa, düşman ayağa bakar. Eh, o, eskidendi. Artık, dost, düşman, herkesin bakışları, dekolte ayakkabıların bu denli moda olması nedeniyle, ayaklarınıza odaklanmış durumda. Onlara biraz özen göstermenizin vakti geldi de geçiyor.

Mesela, ayaklarınız taraklıysa inca bantlı ayakkabı giymeyin. Oje sürmeyi unutmayın.

Topuklarınıza her gün krem sürün, topuk törpüsü kullanın.

Tırnaklarınızı biçimlendirin; biri uzun biri kısa olmasın. (Fazla uzatmamaya gayret edin, ayakta uzun tırnak hoş durmuyor).

Nasır yapacak ve parmaklarınızı sıkıştıracak ayakkabı giymeyin. Nasırlarınız varsa aldırın, ya da temizletin.

Tarak kemiğiniz büyüyorsa mutlaka bir doktora gidin ve ortak bir çözüm bulun. Çünkü kemik büyüdükçe parmaklarınız yana kayar ve brakın görüntüyü, canınız yanar; istediğiniz model ayakkabı bulamazsınız.

Ortopedik ayakkabı giymeye gayret edin. Her şey güzellik değil, rahat olmak da önemli. Ayağınıza göre rahat bir ayakkabı bulamıyorsanız, yaptırın.

Dümdüz tabanlı olanları giymeyin. Hem bir süre sonra ayağınız ağırmaya başlar, hem de görünümü pek güzel olmaz. Küçücük bir topuk bile ayağınızı daha kibar ve güzel gösterir.

Oje sürün ama tırnaklarınızı havasız bırakmayın, yoksa renk değiştirebilirler.

Yürüyüş ayakkabınızı iyi seçin. Topuklu bir ayakkabı ile yürüyüş yapmanız pek sağlıklı olmaz.

Ayak bakımının, bunlar gibi daha birçok yolu var. Bakımsızlık yüzünden ayaklarınızı en sıcak havalarda kapalı ayakkabıların içinde hapsetmeyin. Eğer isterseniz siz de mükemmel ayaklara sahip olabilirsiniz.

0 yorum: