7 Ocak 2010 Perşembe

SELÜLİTİNİZİN TİPİNİ ÖĞRENİN VE YOK EDİN !


Her cins selülite diyet uygulamanın çok sakıncalı ve faydasız olduğunu belirten uzmanlar, üç selülit tipini tanımladı ve kurtulma yollarını açıkladı...

NEVSAL ELEVLİ Londra


Kadınların selülitlerini tanımadan tedavi etmeye çalıştıklarını açıklayan Londra'nın önde gelen kliniklerinden Radical Beauty Medical doktorları şöyle konuştu: "Önce selülitin tipi bilinmeli; tedavi ardından gelmelidir. Kadınlar, her cins selülite diyet uyguluyor. Ancak bu diyetlerin hiçbir faydası olmuyor."

Sizinki hangi tip?
Ne tür selülite sahip olduğunuzu bulmak için aşağıdaki soruları "evet" veya "hayır" diye cevaplandırın...

1.Tip Selülit
Kilo fazlanız var mı? Kilo probleminiz her zaman var mıydı? Selülitiniz yumuşak, kaygan ve koyu bir muhallebi görünümünde mi? Kolayca parmaklarınızın arasında sıkıştırabiliyor musunuz? Selülitiniz vücudunuzun alt ve üst kısımlarına eşit dağılmış durumda mı? Stresli biri misiniz?


2. Tip Selülit

Bacaklarınız kalın, şiş ve varisli mi? Kramp giriyor mu? Reglinizden önce şişkinlik hissediyor musunuz? Yazın ayaklarınız daha fazla mı şişiyor? Bacaklarınız, ayak bilekleriniz ve baldırlarınız kalın mı? Vücudunuzun alt kısmı, üstüne nazaran daha sıkı ve soğuk mu? Parmağınızı baldırınıza bastırınca deri çöküyor ve bir süre öyle mi kalıyor?

3. Tip Selülit
Selülitleriniz sert mi, bastırınca acıyor mu? Daha çok baldırlarınızda ve dizlerinizin arka kısmında toplanmış vaziyette mi? Deriniz beyaz, kuru ve hassas mı? Zayıfladığınızda üst kısmınızdan mı kilo veriyorsunuz? Uzun zamandır var olan selülitlerinizden ne yaparsanız yapın kurtulamıyor musunuz? Selülitlerinizin görünümü ayın muayyen günlerine göre değişmiyor mu? Hareketli bir insan mısınız?


Değerlendirme
Olumlu cevaplarınızın çoğu "1. Tip"e aitse selülitleriniz "yağlı", "2. Tip"e aitse "süzme", "3. Tip"e aitse "lifli" cins.

İŞTE TEDAVİ

1. Tipin Tedavisi: Diyetle geçecek tek selülit tipi bu... Diyet ile vücudunuzda ensülin salgılanmasının düzenlenmesi gerekiyor.
Kahvaltı: Yağsız çökelek, 1 yumurta, katı peynir, tavuk eti, kepekli ekmek.
Sabah 10 ve akşam 5: Aç olmasanız da kahve veya çay ve kahvaltı listesinden bir çeşit yiyecek.
Öğle ve akşam yemeği: Karışık salata, veya patatessiz bir çorba.
Yağsız et, tavuk, balık, kahvaltıda yenmemişse yumurta, yeşil sebze yenilebilir.
Sabah kahvaltısı listesinden 1 çeşit ya da muhallebi.
1 dilim kepek ekmeği veya sadece haftada 1 kere az pilav, mercimek, haşlanmış patates yiyebilirsiniz.
Tavsiyeler: Kızarmış ve beyaz şekerli besinlerden uzak durun. Spor yapın, özellikle uzun ve hızlı yürüyüş. Aşağıdaki mineralleri bol bol almaya özen gösterin:
Çinko: Deniz ürünleri, süt, sarmısak, bezelye.
Bakır: Tavuk, yumurta, kabuklu deniz mahsulleri, mantar, pırasa, sarmısak, bezelye, limon, armut, avokado.
Selenyum: Et, balık, yumurta, ıspanak, mantar, pırasa.
C Vitamini: Maydonoz, kivi, portakal, limon, çilek.
E vitamini: Kırmızı biber, lahana, rezene.

2. Tipe karşı: En çok görülen selülit tipi. Temel bir lenf ve kan dolaşımı sisteminden kaynaklanıyor. Bacaklarda kramplar, örümcek ağı gibi kılcal damarlar, morartılar görülüyor. Vücut sürekli su topluyor. Stres ve hormon değişiklikleri, durumu daha da kötüleştiriyor.
Beslenme: Selülitlerden kurtulmak için diyet yapmayın; faydası olmaz. Az tuz ve az şekerli maddeler yiyin. Bol bol üzüm, portakal, greyfurt, karnabahar yiyin, C ve E vitamini alın. Azar azar, bol su için.
Spor: Yürüyüş, yüzme golf ve bisiklet gibi sporlar yapın ama tenis ve hızlı aerobik yapmayın.
Tedavi: Lenflerin boşaltılması, bitki özleriyle tedavi, masaj ve kremlerle kan dolaşımını düzeltilmesi, mezoterapi, hormonların kontrol edilmesi ve düzenlenmesi.
Tavsiyeler: Çorapla ve yüksek ökçeli ayakkabı giymeyin, bacak bacak üzerine atmayın, alkol ve sigaradan uzak durun.

3. Tipin Tedavisi: Beslenme: Çok kilolu değilseniz diyet yapmanın yararı olmaz. Vücudunuza bol miktarda amino asit, kolajen ve yeni deri altı lifleri sağlayacak protein gerekli. Et, balık ve tavuk yiyin. C ve E vitaminleri, karoten, çinko ve selenyum alın. Her gün bol bol su için. Deri ve kaslarınızı kuvvetlendirecek her tür sporu yapın.
Tedavi: Uzmanların hazırlayacağı özel mezoterapi kokteyli, özel kremli masaj.

(milliyet)

0 yorum: