30 Kasım 2009 Pazartesi

Ihlamur çayı gribal enfeksiyonları tedavi ediyor

gribal enfeksiyon, grip, Ihlamur çayı
Soğuk kış günlerinde sıkça tüketilen ve bir çok hastalığa iyi geldiği bilinen ıhlamurun, gribal enfeksiyonların tedavisinde de etkili olduğu bildirildi. Türkiye’de bolca yetişen ıhlamur, özellikle kış aylarının yaklaşmasıyla artan grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarında ilaçlı tedaviye yardımcı olarak kullanılan şifalı bitkilerin başında geliyor.

Çiçek, yaprak, kabuk ve ağacından faydalanılan ıhlamurun bir çok hastalığa iyi geldiğini belirtilerek, kurutulmuş ıhlamur yapraklarının çiçekleriyle birlikte kaynatılarak hazırlanan hoş kokulu çayın, limonla birlikte içildiğinde grip ve soğuk algınlığının daha kısa sürede atlatıldığı bazı uzmanlar tarafından onaylanmıştır.

İçinde barındırdığı uçucu yağ, tanen, şeker, C ve P vitamini, reçine ve enzimlerle sinirleri yatıştırıcı, öksürük giderici, damar tıkanıklığı, hazımsızlık giderici, idrar söktürücü, terletici, yatıştırıcı ve göğüs yumuşatıcı özelliklerine de sahip olduğunu belirtildi.Kış aylarında aktar dükkanlarında en çok ıhlamurun satıldığı. Ihlamurun yüzyıllardan beri grip ve soğuk algınlığının tedavisinde kullanıldığından insanların özellikle kış aylarında ıhlamuru mutfaklarından eksik etmedikleri bir gerçektir.

0 yorum: