6 Aralık 2009 Pazar

Yaşlılıkta bunamamak için dişlerinizi fırçalayın

ağız hijteni, ağız sağlığı, Ağız ve Diş Sağlığı, akıl sağlığı, alzheimer, bakımsız dişler, bunama riskini azaltmak, bunamanın çaresi, diş bakımı, diş eti sağlığı, diş etlerinde sorun, diş fırçalamanın faydaları, diş fırçalamanın yararları, diş hijteni, diş sağlığı, dişleri fırçalamak, hafıza sağlığı, hastalık nedenleri, kötü durumdaki dişler, oral hijyen, sağlık, yaşlılık, yaşlılıkta bunama
Uzmanlar, kötü durumdaki dişlerin vücutta birçok hastalığa yol açtığını, uzun süre bakımsız bırakılan dişlerin akıl sağlığını olumsuz yönde etkileyip yaşlılıkta bunamaya da neden olabileceğini belirtti.

ABD’de Columbia Üniversitesi bilim adamları, 2300 erkek ve kadın arasında yaptıkları araştırmalarda diş fırçalamanın ileriki yaşlarda ortaya çıkabilecek Alzheimer ya da bunama gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini düşürdüğünü belirtti.

Diş eti sağlığının hafıza ile bire bir bağlantısı bulunuyor. Yine araştırmada oral hijyene dikkat etmeyen ve diş etlerinde sorun bulunan kişileri daha fazla Alzheimer ya da bunama saptandığını ortaya koydu.

0 yorum: