6 Aralık 2009 Pazar

Sahte dişçiler insan hayatını tehdit ediyor

ağız hijyeni, ağız sağlığı, Ağız ve Diş Sağlığı, diş hijyeni, diş muayenesi, diş sağlığı, diş tedavisi, sağlık standartları, sahte diş hekimi, sahte diş hekimleri, sahte dişçiler, sterilizasyon
Uzmanlar, sahte diş hekimlerinin açtıkları muayenehanelerde sağlık standartlarına ve sterilizasyona uygun olmayan şartlar altında muayene ve tedavi yaptıklarını, bu durumun ölümle sonuçlanabilecek tehlikelere neden olabileceğini belirtiyor.

Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Murat Akkaya, Türkiye genelinde 3 bin civarında sahte diş hekimi bulunduğunu belirtti.

Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Murat Akkaya, sahte diş hekimleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Türkiye’de 3 bin sahte diş hekimi bulunduğunu ifade eden Akkaya, bu sorunun sadece Türkiye’de değil diğer ülkelerde de var olduğunu söyledi.

Akkaya, diplomasız olarak yapılan müdahalelerin çok büyük sorunlara neden olduğunu belirterek, Türkiye genelinde diş hekimleri odalarının bu kişiler hakkında denetim yapılması için devletin kurumlarına ihbarlarda bulunduğunu, ancak sonuç alınamadığını kaydetti.

Akkaya, “Sahte diş hekimlerine önceden daha az ceza veriliyordu. Şimdi ise 3-5 yıl hapis cezası veriliyor. Bu ceza paraya çevrilmiyor ve tecil edilmiyor. Bu ceza caydırıcı olmasına rağmen yine de yeterli değil. Denetimlerin sıkı yapılması lazım.” diye konuştu.

Devlet’e ait ağız ve diş sağlığı kurumlarının ihtiyacı karşılayamadığını söyleyen Akkaya, şöyle dedi:

“Devlet kendi kurumlarında ağız ve diş sağlığı hizmeti veriyor. Bunun sayısı vatandaşın ihtiyacını karşılayacak düzeyde değil. Bir vatandaş diş için devletin kurumuna gittiği zaman 120 veya 6 aya kadar beklemek zorunda kalıyor. Bu zaman içinde dişteki riskler de artıyor. Buna çözüm bulunmalı ve tedbirler alınmalı.”

0 yorum: