6 Aralık 2009 Pazar

Bakımsız ve sağlıksız dişler hastalık nedeni

ağız sağlığı, Ağız ve Diş Sağlığı, antikorların üremesi, bakımsız dişler, bakteriler, böbreklerde nefrit, damarlarda tıkanma, diş çektirmek, diş çürükleri, diş hekimine gitmek, diş iltihapları, diş sağlığı, diş ve dişeti iltihapları, dişeti hastalıkları, dişeti iltihapları, dişeti iltihaplarının artması, dişeti sağlığı, dişlerin sağlığı, diyabet, diyabet hastaları, diyabetin kontrolü, enfeksiyonlar, hastalık nedenleri, hazımsızlığın nedenleri, hazımsızlık, hızlı yeme alışkanlığı, kalp kapakçığının iltihaplanması, kalp ve damar hastalıkları, kan şekerinin yükselmesi, kronik diş enfeksiyonu, kulak - burun - boğaz hastalıkları, sağlıksız dişler, Şeker Hastalığı, şiddetli diş ağrısı, vücut sağlığı, yemekleri hızlı yemek, yemekleri iyice çiğnemek, yüksek kan şekeri
Toplum olarak nedense diş hekimine mecbur kalmadıkça gitmeyi sevmiyoruz. Oysa uzmanlar, sadece dişlerimizin sağlığı için değil, vücut sağlığımız için de diş hekimine gitme alışkanlığını edinmemiz gerektiğini belirtiyor.

Sadece şiddetli bir diş ağrısı çekildiği zaman diş hekimine gidenlerin bu ihmalin nelere yol açacağını bilmediği açık.

Tedavi edilmeyen diş ve dişeti iltihapları, diş çürükleri vücudun çeşitli bölgelerinde çeşitli rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden oluyor.

Sağlıksız dişler vücudu nasıl etkiliyor?

Dişeti hastalıklarıyla diyabet arasında ilginç bir bağlantı var. Dişeti iltihabı kan şekerini yükseltiyor, kan şekerinin yükselmesi de dişeti iltihaplarının artmasına neden oluyor.

Diyabet hastalarında diş sağlığı çok büyük önem taşıyor. Diyabetin kontrol altında tutulabilmesi için öncelikle kişinin dişeti sağlığını kontrol altına alması gerekiyor.

Diş problemleri hazımsızlığa da neden oluyor. Yemekleri iyice çiğneyemeyen kişiler, yemekleri parçalayamadığından yumuşak yiyecekleri tercih ediyor ve hızlı yemek yediklerinden hazımsızlık çekiyor.

Enfeksiyon riski çok fazla

Kronik diş enfeksiyonuna yol açan bakteriler, birtakım antikorların üremesine neden olarak böbreklerde nefrite yol açıyor. Kalp ve damar hastalıklarını da etkiliyor.

Diş iltihapları, kalp kapakçığında iltihaplanmalara ve kalbi besleyen damarlarda tıkanmaya yol açıyor. Bunların yına sıra, bazı kulak – burun – boğaz hastalıkları da diş ve dişeti sorunlarının etkisiyle ortaya çıkıyor.

0 yorum: