9 Şubat 2010 Salı

Bilek Ağrısı

Bilek Ağrısı


Bilek ağrıları

El ve ayak bileklerimiz, günlük işlerimizin ve yükümüzün en çok zorladığı yapılardır. Bilek eklemleri vücudumuzda oluşturulmuş en büyük eklemlerden birkaçıdır.

Ayak bileklerimz gün boyunca bütün bir vücut yükünü çeken büyük eklemlerdir. Ayak bileklerindeki ağrılar;

* Burkulmalar,
* Artritler(Eklem iltihaplanması),
* Kıkırdak deformasyonları,
* dolaşım bozuklukları,
* gut türevi hastalıklar,
* ve ayak bileği ekleminin mineral maddeleri biriktirmesi nedeniyle olabilmektedir.

Ayak bileği ağrıları ayakta fazla durmayı gerektiren askerler, öğretmenler, tezgahtarlar gibi bir takım meslek dallarında daha sık görülmektedir.

Ayak bileği ağrılarının oluşmaması için sizlere tavsiyelerimiz; dolaşım sorunlarını giderecek tedavileri aksatmamak, ayakta çok duranlar için ayakları kenarlara doğru bükerek ayakta durmamak, eklemlerde mineral biriktiren hastalar için diyetlerine dikkat etmek, burkulmaları önlemek için ayakkabı topuk yüksekliğine dikkat etmek veya gezi türevi faaliyetlere uygun ayakkabı giymek şeklinde sıralanabilir.

El bileği ağrıları;

Ellerimizin bilekleri genelde daha az ağrısa da özellikle bilgisayar işiyle uğraşanlarda çok sık görülmektedir. Ayak bileği ağrılarıyla hemen hemen aynı nedenlerle ağrıyan el bilekleri günlük yaşamı olumsuz etkilerler. El bileklerindeki ağrıların geneli bileklerin düzensiz kullanılması sonucu oluşmaktadır. Bilgisayar başında veya ellerle yapılan işlerde sürekli aynı pozisyaonda kalan el bilekleri ve el eklemleri içerisinden geçen sinirleri sıkıştırarak karpal tunel denilen el siniri sıkışması hastalığına da neden olabilirler.

El bileklerinin ağrıması durumunda bir doktora başvurmanıç çok önemlidir. Zira karpaltunel sondromunun ortaya çıkarılması ancak uzman bir doktor yardımıya olablmektedr.

Bilek ağrılarına şifalı bitkiler:buğra üsgüloğlu

Mayasız çiğ hamurun bileklere sarılması veya püre haline getirilmiş közlenmiş soğanın tülbent yardımıyla eklemlere sarılması oldukça faydalı olacaktır.

kaynak: Nedenleri - Tedavisi

diğer kaynaklar:
tarçının faydaları ve zararları

nötrofil yüksekliği nedir

5 yorum:

murder dedi ki...

Merhaba
Blog'lar benim için merakla takip ettiğim en seçkin sosyal paylaşım ağı, en azından ben öyle düşünüyorum. Blogunuzu göğüs büyütme ve
vajina daraltma operasyonları hakkında bilgi ararken keşfettim diyebilirim. Bilgi paylaşımları açısından faydalı paylaşımlarınız var keyifle okuyorum, mutlu bloglamalar.

Unknown dedi ki...

Sağlık konularında paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. Ülkemizde yapılan göğüs büyütme ya'da diğer adı ile meme büyütme ve diğer estetik müdehaleler hakkında uzman doktordan bilgi almak isterseniz blogumu ziyaret edebilirsiniz. @catlover seker, Estetik operasyon öncesi psikiyatr danışmanlardan mutlaka öneri almanızı tavsiye ederim.Blog sahibine'de bu fırsatı verdiği için ayrıca teşekkürler.

BLOGCU dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BLOGCU dedi ki...

şifalı bitkiler hakkında bilmediğiniz neler var neler hepsi sağlık sitemizde.
https://www.tahlilsonuclari.web.tr

ges dedi ki...

Devam eden tedavinizle ilgili son durumu ve yaptırdığınız tahlil sonuçlarınızı öğrenmek artık çok kolay
https://www.tahlilsonuclari.info/
izmir tahlil sonuçları